300 g goveđeg filea (but), lopatica ili mišići 1 žlica tamnog umaka od soje 1 žlica sezamova ulja 1 žlica vina od riže 1 čajna žlica škrobnog brašna đumbir, komad oko 1/2 cm, oguljen i nasjeckan na listiće 2 režnja češnjaka 1 čili 1 žlica black beana, sušeni, fermentirani grah 1/2 crvene ili zelene paprike 1 mali ljubičasti luk 1 mladi luk malo fermentiranog sojinog graha 2 žlice umaka od kamenica 2-3 žlice ulja od kikirikija 1 vrećica (oko 200 g) Udon tjestenine (japanska inačica) tajlandskih "rice sticks" ili kineskih "Ho Fo Fun Noodles) |
Ho Fun tjestenina se tradicionalno jede u Kini, formirana je kao palačinke te se prvo kuha na pari, potom zamota i reže poprijeko, na široke rezance. U japanskoj varijanti je već pretpripremljena te je kuhamo 1-2 minute, ocijedimo i dodamo 1-2 kapi sezamova ulja - mogu stajati dok glavno jelo nije gotovo. Govedinu narežemo na trakice i stavimo u marinadu od tamnog soja sosa, sezamova ulja, vina od riže i škrobnog brašna - marinira se desetak minuta. Đumbir i češnjak narežemo na listiće, a čili papriku na male kolutiće. Sušeni black bean natopimo u vodi i poslije ga "potuckamo", odnosno narežemo nožem. Papriku narežemo na komade veličine kao i meso. Ljubičasti luk narežemo na osam dijelova, dok mladi narežemo na dijagonalne komade. Jako dobro zagrijemo wok i kikiriki ulje, pržimo govedinu koju potom izvadimo, dodamo češnjak, đumbir, black bean, fermentirani sojin grah - i miješamo da bismo aromatizirali ulje. Dodamo papriku i luk, prepržimo, stavimo tjesteninu i dodamo umak od kamenica. Sve promiješamo, vratimo govedinu te poslužimo uz konjak ili čaj.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....