* Možete se koristiti osnovnim receptom za njoke, a u ovom restoranu rade ga u omjeru 50:50 glatkog i rižina brašna, a za intenzivniji okus možete ubaciti i 100 g ovčjeg sira koji je stajao u maslinovu ulju
Za šug od sipe:
100 ml maslinova ulja šaka sušenih rajčica 1 kg sipe izrezane na kockice 50 ml likera od gorke naranče 100 ml prošeka 100 ml bijelog vina 1 šeflja šporke šalše sol, crveni papar, peršin, timijan 1 veći luk |
Na malo maslinova ulja prodinstajte luk, zatim ubacite sušene rajčice te sipu. Sve flambirati likerom od gorke naranče, a zatim dodati prošek i bijelo vino. Pustiti da ispari pa dodati jednu šeflju šporke šalše i začine. Ako želite “jušniju” varijantu, dodajte još malo šalše i ribljeg temeljca. Sve kuhati na laganoj vatri 40- 50 minuta uz povremeno miješanje dok sipa ne bude mekana. Pri posluživanju možete sve preliti pestom koji jednostavno pripremite s malo sipina crnila, malo usitnjenih pinjola, pistacija te žlicom meda po želji, a možete jelo ukrasiti jestivim cvijećem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....