BOL NA BRAČU

RECEPT FESTIVALA TRUDNA TEĆA: Njoki s rikolom i dimljenim lososom

 Mario Kučera
Recept konobe Pusa, Bol

Za njoke:

1350 g brašnastog krumpira
100 g blanširane rukule
500 g oštrog brašna
2 jaja
muškatni oraščić
sol

Krumpir skuhati i ocijediti, zatim dodati jaja, sol, muškatni oraščić. Dodati i blanširanu rikolu narezanu na sitne komadiće. Postupno dodavati brašno dok smjesa ne bude glatka. Razvaljati u valjke promjera 1-2 cm te rezati nožem u formu njoka dugih koliko želite. Pustiti da se malo odmore pa ih kuhati u slanoj kipućoj vodi dok ne isplivaju.

Mario Kučera

Za umak:

50 ml maslinova ulja
4 češnja češnjaka
malo naribanog hrena
2 naribane tikvice s korom
200 ml temeljca od ribe
100-110 ml šporke šalše
200 g dimljenog lososa

Na tavu s maslinovim uljem dinstati naribane tikvice, hren, češnjak, zatim dodati riblji temeljac i šporku šalšu, a začiniti solju i paprom po želji. Krčkati desetak minuta pa na kraju dodati komadiće dimljenog lososa. Za bolji vizualni dojam dodajte klice brokule i cikle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 19:47