Za njoke:
1350 g brašnastog krumpira 100 g blanširane rukule 500 g oštrog brašna 2 jaja muškatni oraščić sol |
Krumpir skuhati i ocijediti, zatim dodati jaja, sol, muškatni oraščić. Dodati i blanširanu rikolu narezanu na sitne komadiće. Postupno dodavati brašno dok smjesa ne bude glatka. Razvaljati u valjke promjera 1-2 cm te rezati nožem u formu njoka dugih koliko želite. Pustiti da se malo odmore pa ih kuhati u slanoj kipućoj vodi dok ne isplivaju.
Za umak:
50 ml maslinova ulja 4 češnja češnjaka malo naribanog hrena 2 naribane tikvice s korom 200 ml temeljca od ribe 100-110 ml šporke šalše 200 g dimljenog lososa |
Na tavu s maslinovim uljem dinstati naribane tikvice, hren, češnjak, zatim dodati riblji temeljac i šporku šalšu, a začiniti solju i paprom po želji. Krčkati desetak minuta pa na kraju dodati komadiće dimljenog lososa. Za bolji vizualni dojam dodajte klice brokule i cikle.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....