![25840308](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/23/k_25840308_640.jpg)
Trebat će vam:
500 g svježe tjestenine po izboru
200 g šumskih gljiva (vrganj, lisičarka)
glavica luka
žlica nasjeckanog peršina
150 g mini rajčica
100 g dimljene slanine
parmezan
sol i papar
![Zagreb, 250919
Editorijal gljive za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/10/11/11/gljive16-250919.jpg)
Priprema:
Na maslacu kratko popržite na sitno narezanu dimljenu slaninu te dodajte luk narezan na kockice. Pirjajte. U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu prema uputama. Svježa tjestenina kuha se nekoliko minuta. Luku i slanini dodajte očišćene i na manje komade narezane gljive. Pirjate nekoliko minuta, a ako procijenite da vam je potrebno još tekućine, slobodno dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Začinite solju i paprom, dodajte češnjak i kuhanu tjesteninu. Sve sljubite laganim miješanjem. Posudu uklonite s vatre i dodajte napola prerezane mini rajčice. Prilikom posluživanja jelo začinite svježe naribanim parmezanom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....