Za 12 eclairsa i 12 choux bunova:
170 g mlijeka
170 g vode
10 g secera
5 g soli
150 g maslaca
230 g brašna
300 g jaja
Za craquelin:
50 g smeđeg šećera
50 g maslaca
50 g brašna
Priprema tijesta:
Zagrijte vodu, mlijeko, sol, šećer i maslac. Kada zavrije dodajte brašno i miješajte. Tijesto prebacite u zdjelu od miksera. Nakon sto se malo ohladilo, dodajte jaja, jedno po jedno dok ne dobijete glatku smjesu. Istiskujte eclairse od 12 cm i male krugove promjera 4 cm. Za craquelin pomiješajte sve sastojke i smjesu razvaljajte između 2 papira za pečenje. Stavite na kratko u hladnjak da se stisne. Režite u pravokutne oblike veličine eclairsa i okrugle veličine choux bunova i njime ih završite prije pečenja. Choux s craquelinom pecite s uključenom ventilacijom na 190 stupnjeva oko 7 minuta, a zatim još 15 minuta na 180 stupnjeva.
Za kremu od pistacija će vam trebati:
500 g mascarpone sira
80 g šećera u prahu
250 ml vrhnja za šlag
4 g želatine u listićima
50 g paste od pistacija
Priprema:
Izmutite vrhnje za šlag. Dobro sjedinite mascarpone i šećer u prahu, dodajte mu otopljenu želatinu koju ste prethodno namočili u vodi. Smjesu pomiješajte s vrhnjem za šlag i pastom od pistacija. Ostavite nekoliko sati u hladnjaku i kremom punite choux.