PROLJETNI HIT

Recept Ivane Čuljak za jednu od njezinih najprodavanijih slastica - hrskavi choux s pistacijom

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Poznata slastičarka otkrila nam je recept za omiljeni desert od kuhanog tijesta i bogate kreme od pistacije

Za 12 eclairsa i 12 choux bunova:

170 g mlijeka

170 g vode

10 g secera

5 g soli

150 g maslaca

230 g brašna

300 g jaja

Za craquelin:

50 g smeđeg šećera

50 g maslaca

50 g brašna

Priprema tijesta:

Zagrijte vodu, mlijeko, sol, šećer i maslac. Kada zavrije dodajte brašno i miješajte. Tijesto prebacite u zdjelu od miksera. Nakon sto se malo ohladilo, dodajte jaja, jedno po jedno dok ne dobijete glatku smjesu. Istiskujte eclairse od 12 cm i male krugove promjera 4 cm. Za craquelin pomiješajte sve sastojke i smjesu razvaljajte između 2 papira za pečenje. Stavite na kratko u hladnjak da se stisne. Režite u pravokutne oblike veličine eclairsa i okrugle veličine choux bunova i njime ih završite prije pečenja. Choux s craquelinom pecite s uključenom ventilacijom na 190 stupnjeva oko 7 minuta, a zatim još 15 minuta na 180 stupnjeva.

Za kremu od pistacija će vam trebati:

500 g mascarpone sira

80 g šećera u prahu

250 ml vrhnja za šlag

4 g želatine u listićima

50 g paste od pistacija

Priprema:

Izmutite vrhnje za šlag. Dobro sjedinite mascarpone i šećer u prahu, dodajte mu otopljenu želatinu koju ste prethodno namočili u vodi. Smjesu pomiješajte s vrhnjem za šlag i pastom od pistacija. Ostavite nekoliko sati u hladnjaku i kremom punite choux.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 06:29