Jedno od njih bili su osvježavajući špageti od tikvica koje možete pripremiti i pomoću gulilice za krumpir!
Špageti od tikvica s kremastim pestom od bosiljka
2 šalice listova bosiljka 70 g oraha 1 režanj češnjaka 70 ml maslinova ulja 1 žlica limunova soka 3 žlice prehrambenog kvasca u listićima sol papar 4 tikvice 4 žlice oljuštenih sjemenki konoplje (za posipavanje) |
Priprema:
Orahe namočite oko 8 sati u vodi u koju ste dodali prstohvat soli. Nakon namakanja isperite i procijedite suvišnu vodu. Nasjeckajte češnjak. U multipraktik ubacite listove bosiljka, orahe i češnjak te izmiksajte sve sastojke dok se potpuno ne usitne. 1 šalicu bosiljka možete zamijeniti i svježim špinatom. Dodajte maslinovo ulje, sol, papar, limunov sok i prehrambeni kvasac te miksajte još kratko, dok ne dobijete pesto. Tikvicu ogulite i narežite pomoću spiralizatora. Ako nemate spiralizator, možete koristiti nožić za guljenje, pa ćete umjesto špageta dobiti oblik tagliatella. Pesto promiješajte s tikvicama neposredno prije posluživanja, kako tikvice ne bi pustile vodu. Posipajte oljuštenim konopljinim sjemenkama. Poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....