400 g kuhanih pileća prsa 500 ml pilećeg temeljca 1 avokado 1 luk žličica kumina žlica dimljene paprike sol papar 125 g kiselog vrhnja 2-4 kukuruzne tortilje 2 režnja češnjaka 2-3 rajčice (ako su u sezoni) ili konzerva pelata 1-2 limuna |
Izrežite tortilje na trakice i pržite dok ne poprime zlaćanu boju. Pripazite jer mogu brzo zagorjeti. U velikom loncu zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte usitnjeni češnjak i pržite 2 minute dok ne dobije zlatnu boju. Ubacite u lonac usitnjeni crveni luk, kumin, dimljenu papriku, sol i papar pa pirjajte 8 minuta. Ulijte pileći temeljac i dodajte usitnjenu rajčicu i kuhanu piletinu. Pokrijte posudu i pustite da se krčka oko 40 minuta. Poslužite juhu sa žlicom kiselog vrhnja, hrskavim tortiljama, kriškama avokada i malo svježeg soka od limete.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....