ISPROBANI RECEPT

RECEPT KOSTARIKANCA ESTEBANA ANTILLONA: Astečka juha

 Marko Miščević
Danas kuham!
400 g kuhanih pileća prsa
500 ml pilećeg temeljca
1 avokado
1 luk
žličica kumina
žlica dimljene paprike
sol
papar
125 g kiselog vrhnja
2-4 kukuruzne tortilje
2 režnja češnjaka
2-3 rajčice (ako su u sezoni) ili konzerva pelata
1-2 limuna

Marko Miščević

Izrežite tortilje na trakice i pržite dok ne poprime zlaćanu boju. Pripazite jer mogu brzo zagorjeti. U velikom loncu zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte usitnjeni češnjak i pržite 2 minute dok ne dobije zlatnu boju. Ubacite u lonac usitnjeni crveni luk, kumin, dimljenu papriku, sol i papar pa pirjajte 8 minuta. Ulijte pileći temeljac i dodajte usitnjenu rajčicu i kuhanu piletinu. Pokrijte posudu i pustite da se krčka oko 40 minuta. Poslužite juhu sa žlicom kiselog vrhnja, hrskavim tortiljama, kriškama avokada i malo svježeg soka od limete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 10:57