PASTIĆERIJA MALA TRUBA

RECEPT LUCIJE TOMAŠIĆ ŠARIĆ: Kuglof s narančom

 Tonči Plazibat / HANZA MEDIA
Popularna dubrovačka slastičarnica Pastićerija Mala truba nedavno je obilježila prvu godinu postojanja, a njezina se vlasnica osvrnula na izazove i uspjehe

230 g maslaca sobne temperature
350 g kristal-šećera
4 jaja
korica od dvije naranče
350 g glatkog brašna
5 g praška za pecivo
170 ml mlijeka
sok od 3 naranče
70 g šećera u prahu

Dubrovnik, 09.09.2019.
Pasticerija Mala Truba bracnog para Lucije Tomasic Saric i Damira Sarica.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonči Plazibat / HANZA MEDIA

Maslac, kristal-šećer i koricu naranče miksajte dok ne postane pjenasto. U to dodajte jedno po jedno jaje. Kad se to sve dobro pomiješalo, dodajte mlijeko i na kraju prosijano brašno s praškom za pecivo. Smjesu stavite u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof i pecite na 175 stupnjeva oko sat vremena. Dok se kuglof peče, promiješajte sok od naranče i šećer u prahu. Pečeni kuglof ostavite u kalupu nekoliko minuta, okrenite na tanjur za posluživanje da ispadne iz kalupa i dok je još vruć, prelijevajte sokom od naranče. Ohladite i poslužite. Savjet: koricu agruma je najbolje odmah ribati na maslac ili šećer jer se tako esencijalna ulja najbolje prožmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 14:45