(za 4 kalupa promjera 13 cm)
10 jabuka granny smith
žlica i pol cimeta
žlica smeđeg šećera
200 g glatkog brašna
šaka badema
180 g kristal-šećera
200 g hladnog maslaca izrezanog na kockice
150 g glatkog brašna
85 g maslaca sobne temperature
50 g šećera u prahu
20 g mljevenih badema
1 jaje

Jabuke izrežite na kockice i dinstajte ih sa smeđim šećerom i cimetom te pustite da se ohlade. Brašno i maslac razmrvite rukama do teksture pijeska, u to dodajte šaku sjeckanih badema i kristal-šećer. Promiješajte i stavite u hladnjak. Od glatkog brašna, maslaca, šećera u prahu, mljevenih badema i jajeta zamijesite prhko tijesto pa ga ostavite u hladnjaku minimalno tri sata. Razvaljajte tijesto i utisnite ga u kalupe te stavite kratko u zamrzivač. Pecite tijesto u kalupima na 175 Celzijevih stupnjeva dok ne počne dobivati zlatnožutu boju. Izvadite tijesto iz pećnice i pustite ga da se ohladi. Na ohlađeno tijesto stavite jabuke i posipajte mješavinom brašna, maslaca, badema i kristal-šećera. Pecite na 170 stupnjeva otprilike 20-ak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....