PASTIĆERIJA MALA TRUBA

RECEPT LUCIJE TOMAŠIĆ ŠARIĆ: Pita s jabukama i cimetom

 Tonči Plazibat / HANZA MEDIA
Popularna dubrovačka slastičarnica Pastićerija Mala truba nedavno je obilježila prvu godinu postojanja, a njezina se vlasnica osvrnula na izazove i uspjehe

(za 4 kalupa promjera 13 cm)

10 jabuka granny smith
žlica i pol cimeta
žlica smeđeg šećera
200 g glatkog brašna
šaka badema
180 g kristal-šećera
200 g hladnog maslaca izrezanog na kockice
150 g glatkog brašna
85 g maslaca sobne temperature
50 g šećera u prahu
20 g mljevenih badema
1 jaje

Dubrovnik, 09.09.2019.
Pasticerija Mala Truba bracnog para Lucije Tomasic Saric i Damira Sarica.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonči Plazibat / HANZA MEDIA

Jabuke izrežite na kockice i dinstajte ih sa smeđim šećerom i cimetom te pustite da se ohlade. Brašno i maslac razmrvite rukama do teksture pijeska, u to dodajte šaku sjeckanih badema i kristal-šećer. Promiješajte i stavite u hladnjak. Od glatkog brašna, maslaca, šećera u prahu, mljevenih badema i jajeta zamijesite prhko tijesto pa ga ostavite u hladnjaku minimalno tri sata. Razvaljajte tijesto i utisnite ga u kalupe te stavite kratko u zamrzivač. Pecite tijesto u kalupima na 175 Celzijevih stupnjeva dok ne počne dobivati zlatnožutu boju. Izvadite tijesto iz pećnice i pustite ga da se ohladi. Na ohlađeno tijesto stavite jabuke i posipajte mješavinom brašna, maslaca, badema i kristal-šećera. Pecite na 170 stupnjeva otprilike 20-ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 09:59