BARANJSKI RECEPTI

Recept Marija Romulića: Pečeno pile na njegov način i sataraš

 Mario Kučera
 

1 pile (oko 1 kg)

Za posip:

1 žlica sušenog češnjaka
1 žlica sušenog crvenog luka
1 žlica čilija
1/4 žlice soli
malo papra
rastopljeni maslac ili ulje za premazivanje
1 limenka piva

Za sataraš:

1 patlidžan srednje veličine
3 srednje paprike
5 rajčica
2 glavice luka
ulje ili mast
ljuta papričica
1 češnjak

Mario Kučera

Mario Kučera

Mario Kučera

Mario Kučera

Mario Kučera

Sve sastojke pomiješajte, a zatim obilno natrljajte pile s unutarnje i vanjske strane. Odlijte malo piva iz limenke te žlicu prethodno pripremljene smjese začina dodajte u limenku. Zagrijte roštilj na 180°C, a zatim pecite pile dok u prsima ne dostigne temperaturu od 80°C. Mario je i ovaj recept pripremao u Kamado Joe roštilju. Na malo masti ili ulja ubacite čili papričicu, a zatim prodinstajte luk. Kad je omekšao, dodajte prethodno narezanu papriku. Prije ubacivanja paprike po želji možete ukloniti čili papričicu ili je pustite u loncu do kraja kuhanja ako volite intenzivnije okuse. Dodajte potom protisnuti češnjak i patlidžan narezan na kockice. Nakon kojih 5 do 7 minuta ubacite rajčice pa sve zajedno dobro promiješajte i pustite da se kuha kojih 20-ak minuta. Začinite solju i paprom kad je jelo gotovo i poslužite uz pečeno meso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 23:30