ZA MESO:
pileći batak, zabatak i krilo
sol
papar
limun
majčina dušica
senf
ZA POHANJE:
brašno
jaja
panko mrvice
obične krušne mrvice
češnjak u prahu
luk u prahu
celer u prahu
sjemenke kumina
sjemenke kima
ZA KRUMPIR-SALATU:
krumpir kuhan u kori
hren
jogurt
mladi luk
bučine koštice
Piletini odstranite kožicu. Batak i zabatak odvojite. Zabatak otkostite, a batku nožem sastružite meso s gornje kosti kako biste dobili oblik lizalice (‘’lollipop’’). Mokru marinadu napravite tako da pomiješate sol, papar, limunov sok, majčinu dušicu i senf u omjerima po želji. Krušnim mrvicama dodajte sve suhe začine. Meso prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na posljetku u mrvice sa začinima. Pržite deset minuta na vrućem ulju temperature oko 160 stupnjeva Celzijevih. Za krumpirsalatu krumpir skuhajte u kori te ga zatim ogulite. Izrežite ga na srednje velike kockice te začinite hrenom, jogurtom, sjeckanim mladim lukom i bučinim košticama.
SAVJETI!
Batak formirate u oblik lizalice kako bi se meso brže i ravnomjernije ispeklo.
Meso marinirajte u mokroj marinadi barem 24 sata unaprijed.
Pomiješajte obične i panko krušne mrvice kako biste dobili optimalnu količinu hrskavosti i mekoće.
U krumpir salatu dodajte i malo vode kako bi se ''opustila''.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....