
350 g svježa tuna
200 g bulgura
100 g mladi luk
40 ml soja sos, fish sos
20 ml oyster sos
20 ml svježi čili
10 g češnjak
20 g đumbir
15 g svjetla miso pasta
15 ml sezamovo ulje
50 g sol, papar
8 paprika babura
300 g luk
20 g mljevenog komorač
50 g češnjak
20 g čili
30 g đumbir
1 l umaka od rajčice
20 g šećera

Svježi file tune nasjeckati na sitno. U blender staviti, soja sos, fish sos, oyster sos, čili, đumbir, češnjak, miso pastu i sezamovo ulje te izraditi u pastu. U zdjeli pomiješajte tunu s prethodno pripremljenom pastom pa dodajte mladi luk, korijander i bulgur. Sve dobro promiješajte kako biste dobili homogenu smjesu kojom ćete potom puniti paprike. U posudi na malo maslinovog ulja prodinstajte luk kojih 10 do 12 minuta, a zatim dodajte sjeckani đumbir, čili i češnjak te mljeveni komorač pa sotirajte narednih desetak minuta. Dodajte rajčicu, šećer, sol i papar pa kuhajte šalšu još 10 minuta. U pleh rasporedite šalšu i paprike pa stavite peći u pećnicu 45 min na 170 °C. Servirajte s krumpir pireom u koji možete umiješati i malo wasabija.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....