CROATIA - THE COOKBOOK

RECEPT MATE JANKOVIĆA: Kozice s rajčicom i palentom

 Maja Danica Pečanić

Sastojci:

600 g očišćenih kozica
50 g oštrog brašna
200 g rajčica
2 češnja češnjaka
1 dl maslinova ulja
1 dl suhog bijelog vina (debit ili pošip)
150 g palente
ružmarin
peršin
sol
papar

Priprema:

Kozice uvaljajte u oštro brašno i dobro prosijte pazeći da nisu zalijepljene i da nemaju na sebi višak brašna. Rajčicu potopite kratko u kipuću vodu, ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Dobro zagrijte maslinovo ulje i dodajte mu kozice. Pustite da se lijepo zapeku pažljivo ih miješajući, dodajte im sjeckani češnjak, sol, papar, sjeckanu rajčicu i bijelo vino. Sve kratko prokuhajte i pospite svježe kosanim peršinom. U kipućoj slanoj vodi skuhajte palentu uz dodatak sjeckanog ružmarina i malo maslinova ulja. Miješajte pazeći da se ne zgruda i da nije pregusta. Možete je poslužiti odmah ili je ohladiti, rezati na oblike te ispeći na roštilju ili tavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 08:46