RECEPT IZ KUHARICE 20 GODINA OKUSA

Recept Mladena Križanovića: Tataki goveđi file

200 g goveđeg filea/bifteka
100 g lisnate salate za podlogu (preporuka je rukola ili potočnica)
15 g klica goruščica
2 žlice sezamova ulja
pola žlice miso paste
50 g tapioka brašna
pola šalice kuhane i začinjene sushi riže
2 dl biljnog ulja
1 žlica tostiranih sezamovih sjemenki
1 žlica furikake začina

Očišćeni i obrađeni file povežite špagom za kuhanje kako bi tijekom pečenja zadržao oblik. Pomiješajte u maloj posudici miso pastu s malo tople vode. Kada je smjesa homogena, dodajte 2 žlice sezamova ulja. Ponovno dobro promiješajte. U tankom sloju premažite kistom goveđi file. Dobro nauljite i ugrijte tavu te pecite file po 1 minutu sa svake strane. Kada je file gotov, odložite ga na stranu, pokrijte folijom i pustite da odleži 10 minuta. U kuhanju sushi rižu dodamo furikake začin, dobro promiješamo te rukama formiramo kockice 2 x 2 x 2 cm. Uvaljamo u tapioka brašno te pržimo u biljnom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Kada je file odležao, a riža je gotova, oštrim nožem režemo file na tanke šnite. Na tanjuru za serviranje napravite podlogu od lisnatih salata, poškropite ostatkom “premaza” za meso te meso rasporedite po površini. Kockice riže ukomponirajte na tanjur. Ovo jelo može služiti kao toplo predjelo, hladno predjelo, salata ili kao glavno jelo. Ovisno o omjeru sastojaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 21:00