JEDNOSTAVNO I BRZO

RECEPT NASTASJE CHIARE PETRIĆ: Popečak od kelja i krumpira

 Berislava Picek
 

340 g kelja (svijetli dio)
230 g mladog krumpira (oguljena gramaža)
45 g pirova brašna
20 ml maslinova ulja
sol i papar
žličica luka u granulama

Zagreb, 250320.
U vrijeme korone i izolacije Nastasja Petric pripremila je tri jednostavna jela; crveni popecci od cikle i slanutka, narancasti od batata i palente i zeleni kelj i krumpir.Prvi puta nismo snimale skupa nego sam jela pokupila i snimila na stubistu. Jela su odlican izbor za djecu i jednostavna su za prirpemu u ovo vrijeme.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek

Kelj operite i narežite na tanke trakice. Krumpir ogulite i naribajte na ribež na široj strani. Dobro izmiješajte s keljem i skuhajte povrće na pari oko 20 minuta (malo duže ako ćete ih kasnije peći na tavi). Prebacite povrće u posudu te mu dodajte začine, ulje i brašno. Dobro izradite smjesu i složite polpete na papir za pečenje. Pošpricajte ih uljem i pecite 30 minuta na 200° s jednim okretanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2024 09:13