- 300 g kuhanog slanutka
- 1 srednji batat
- 1 veća glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 srednja mrkva
- 1 manji korijen od peršina ili celer
- 4 - 5 većih listova blitve ili šaka špinata
- 1 kokosovo mlijeko
- 1 lovorov list
- sol i papar
Na maslinovu ulju ili svinjskoj masti popržite luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu mrkvu i korijen peršina te na vrlo laganoj vatri pržite 10-ak minuta. Zatim protisnite češnjak te prelijte vodom, dodajte lovorov list i začinite. Kuhajte dok povrće ne omekša, a zatim 5 minuta prije kraja dodajte batat narezan na željene oblike, slanutak i kokosovo mlijeko. Batatu treba kratko tako da ga pripazite da se ne raspadne. Pred sam kraj kuhanja dodajte blitvu ili špinat narezan na trakice te začinite paprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....