• 100 g sirupa od datulja
• 40 g suncokretova ulja
• 50 g chia sjemenki
• 100 g crnog sezama
• 100 g bučinih sjemenki
• 50 g mljevenih lanenih sjemenki
• 100 g pekanskih oraha
• 150 g lješnjaka
• 2 g soli
• 200 g suhih šljiva
Sirup od datulja i ulje stavite otapati na laganoj vatri nekoliko minuta. Za to vrijeme promiješajte suhe sastojke, sve osim suhih šljiva. Zatim ih pomiješajte s otopljenim sirupom i uljem, ravnomjerno izmiješajte i premjestite u lim obložen papirom za pečenje. Smjesu u limu ravnomjerno utisnite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko 25 minuta. Ovisno o jačini vaše pećnice, produljite pečenje još malo kako bi sve bilo hrskavo, ali pazite da ne pregori. Kada se ohladi, promiješajte s narezanim suhim šljivama i pohranite u posudu s poklopcem.
PROVJEREN RECEPT
Recept Nastasje Petrić za crnu granolu sa sirupom od datulja, chia sjemenkama i lješnjacima
Autorica bloga Chiarin tanjurić posebno za čitatelje Dobre hrane osmislila je recepte za granolu
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....