U svojoj karijeri Robert Hromalić imao je nekoliko izrazito sjajnih trenutaka. Nikad nećemo zaboraviti njegove fantastične čupavce i lješnjak slastice iz slastičarnice Time, još ćemo dugo pamtiti i njegove duguljaste kolače iz Le Kolača, a u posebno lijepom sjećanju ostaje nam jedan od najvećih adventskih hitova - njegova slasna punjena fritula.
Osim u kremastim kolačima, Hromalić je izrazito spretan i s keksima, kojih smo prošlih blagdana tijekom jednog sjedenja pojeli rekordan broj, pa je jedino logično bilo ovog talentiranog slastičara zamoliti za doprinos našoj “Ultimativnoj božićnoj kutiji”. “Ove kekse ubrajam među najdraže u vrijeme blagdana, ali i u svako drugo doba godine. Vole ih i svi oko mene i uvijek nestaju prvi, posebno u kombinaciji s pastom od lješnjaka i slanim karamelom. Uvijek su hit”, poručio je Robert Hromalić.
Naravno, isprobali smo napraviti ove kekese po nejgovom receptu i sve što vam možemo reći jest da na ovaj recept nemamo baš ništa dodati, osim da obavezno nabavite ili napravite slani karamel i pastu od pistacija jer uz takve dodatke dobit ćete novu razinu keksa. I pokušajte ne baš sve pojesti žlicom!
KEKSI S LJEŠNJACIMA
Trebat će vam:
110 g maslaca
50 g šećera
40 g paste od lješnjaka
36 g smeđeg šećera
30 g vergeoise šećera
52 g jaja
220 g brašna
1 g soli
30 g mliječne čokolade (komadići)
pasta od lješnjaka
slani karamel
Priprema:
Sve sastojke jednolično izmiješajte i oblikujte kuglice od 80 grama. Kuglice stavite na masni papir i pecite 6 minuta na 180 stupnjeva. Kada kekse izvadite iz pećnice, oblikujte ih po želji dok su još topli. Na ohlađene kekse stavite pastu od lješnjaka i slani karamel.
Ovaj i druge recepte naših poznatih slastičara, ali i chefova, kuhara amatera te slasne, slatke i slane priče čekaju vas i u novom broju magazina Dobra hrana. Već je na kioscima!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....