![35699661](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/11/12/k_35699661_640.jpg)
800 g karea crne slavonske svinje bez kosti (može i vratina)
1 l masti crne slavonske svinje za pohanje
5 cijelih jaja
200 g oštrog brašna
sol i papar
600 g oguljenog krumpira
1 jušna žlica hrena
200 g milerama
100 g maslaca
Panir:
200 g krušnih mrvica
30 g maka
30 g zobenih pahuljica
100 g bijelog kukuruznog brašna
50 g mljevene slatke crvene paprike
Kare narežite na medaljone debljine 1 cm, posolite i popaprite. Krumpir stavite kuhati u posoljenu vodu. Kad je kuhan, ocijedite svu tekućinu. Dobro ga izgnječite, dodajte hren, maslac i mileram, pa sve dobro promiješajte pjenjačom u pire. Meso panirajte tako da ga prvo stavite u oštro brašno, potom u jaja i na kraju u pripremljeni panir. Pohajte medaljone u svinjskoj masti. Kad su gotovi, izvadite ih na papir da upije višak masnoće. Poslužite uz pire i salatu od graha.
![Porec, 250919.
Prezentacija proizvoda i jela od crne svinje prema receptima Tomislava Spiceka u malom istarskom mjestu Tor pored Poreca. Prezentaciju je osmislila udruga Fajferica iz Vukovarsko Srijemske zupanije.
Pva je prva u nizu prezentacija i kusaona izvan zupanije. Jela koja je pripremio Spicek su: terina; tj. pasteta od mesa crne svinje, kobasice s varijacijom satarasa, rizoto s mesom crne svinje i kolac kao zlevanka s masti crne svinje i pekmezom od sljiva.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/10/9/12/crna_svinja_istra22-250919.jpeg)
SALATA OD GRAHA S POVRTNICAMA
400 g kuhanoga mladog graha
100 g crne rotkve
50 g tostiranih oraha
50 ml bučina ulja
50 ml jabučnog octa
sol i papar
Promiješajte sve sastojke osim oraha. Začinite po želji. Na vrh dodajte usitnjene tostirane orahe.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....