Nekad se maneštru od koromača posebno rado jelo za blagdan Uzašašća, a oplemenjivala se sušenim jezicima. Danas se taj običaj već pomalo izgubio pa se rado priprema u bilo koje doba godine. Ovo jelo svojevremeno nam je pripremila Vesna Miletić iz zagrebačkog Tača koji ujedno nosi i oznaku Bib Gourmand.
Sastojci:
150 g graha
200 g krumpira
250 g koromača
150 g suhe slanine
20 g češnjaka
peršinov list
sol
papar
Biljana Gaurina / HNAZA MEDIA
Priprema:
U lonac staviti grah i pešt, zaliti vodom i prokuhati. Na pola kuhanja dodati krumpir i koromač narezan na kockice. Sve skupa još kratko kuhati da se okusi prožmu.
Svidio vam se recept? Pročitajte još :
Maneštra od ječma i boba
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....