Trebat će vam:
Za 4 osobe:
1 kg janjetine s kostima
200 g suhe janjetine
1 kg raštike
2 veća krumpira
200 g luka
100 ml maslinova ulja
1 češanj češnjaka
100 g krupno narezane mrkve, celera i korijena peršina
1 manja rajčica
50 g koncentrata rajčice
2 litre janjećeg temeljca
sol i papar
Priprema:
Raštiku očistite, blanširajte i narežite na trakice. Janjetinu narežite na manje komade i blanširajte u vreloj vodi. Na maslinovu ulju popržite luk, mrkvu, celer, peršin, dodajte rajčicu, koncentrat rajčice i podlijte s malo temeljca da prokuha te maknite s vatre. U lonac posložite janjetinu, krumpir izrezan na veće kocke, blanširanu raštiku te malo začinite i prelijte preostalim temeljcem. Kad zavrije, kuhajte na laganoj vatri oko jedan sat, po potrebi još začinite. Janjetinu možete poslužiti odvojeno pokapanu maslinovim uljem i cvijetom soli ili sve zajedno kao varivo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....