LJETNI RECEPTI

RECEPTI S KRASTAVCIMA: Hladna juha od krastavaca i kefira

Odlično se slažu s mliječnim proizvodima pa je priprema salata i namaza vrlo jednostavna, a od njih možete napraviti i izdašno fino varivo
500 ml kefira
300 g pilećeg filea
1 svježi krastavac
5 rotkvica
4 mlada luka
pola šalice nasjeckanoga svježega kopra
1 žlica šećera
prstohvat soli
2 žlice senfa
2 jaja
1 žlica kiseloga vrhnja

Tvrdo skuhajte jaja. Ogulite ih, prepolovite, izvadite žumanjke, a bjelanjke narežite na kockice. Pileći file skuhajte i narežite na kockice. Krastavac ogulite i narežite na kockice. Isto tako narežite i dobro oprane rotkvice, a mladi luk na kolutiće. Žumanjke stavite u dublju posudu. Dodajte senf, šećer i sol. Drobite poleđinom žlice dok ne dobijete glatku smjesu. Postupno dodajte kefir dok smjesa ne postane ujednačena. Dodajte žlicu vrhnja i promiješajte. Dodajte ostale sastojke i kopar (malo sačuvajte za ukrašavanje). Juhu stavite u hladnjak jer se obavezno poslužuje dobro ohlađena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 07:13