500 ml kefira 300 g pilećeg filea 1 svježi krastavac 5 rotkvica 4 mlada luka pola šalice nasjeckanoga svježega kopra 1 žlica šećera prstohvat soli 2 žlice senfa 2 jaja 1 žlica kiseloga vrhnja |
Tvrdo skuhajte jaja. Ogulite ih, prepolovite, izvadite žumanjke, a bjelanjke narežite na kockice. Pileći file skuhajte i narežite na kockice. Krastavac ogulite i narežite na kockice. Isto tako narežite i dobro oprane rotkvice, a mladi luk na kolutiće. Žumanjke stavite u dublju posudu. Dodajte senf, šećer i sol. Drobite poleđinom žlice dok ne dobijete glatku smjesu. Postupno dodajte kefir dok smjesa ne postane ujednačena. Dodajte žlicu vrhnja i promiješajte. Dodajte ostale sastojke i kopar (malo sačuvajte za ukrašavanje). Juhu stavite u hladnjak jer se obavezno poslužuje dobro ohlađena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....