Po uzoru na sok od bazge, Aleksandra je počela pripremati i sirup od lavande. Objašnjava nam da je metoda ista. Ona tako na tri litre vode doda dvije dupkom pune šake cvijeta jestive lavande, bilo sušene, bilo svježe. To se namače 24 sata. Potom se procijedi, doda 1,5 kilograma šećera, sok od tri limuna pa se to zajedno skuha. Lijeva se u tople boce. Naravno, poslužuje se hladno, najbolje uz skutu s lavandom te u dobrom društvu u hladovini njihove bogate pergole.
OBITELJSKI RECEPT
RECEPTI S LAVANDOM: Sirup od lavande
Cijela obitelj nedaleko od istarskog Svetvinčenta od lavande proizvodi ulje, sirupe i rakiju, peku keksiće i kruh te rade skutu i sir s lavandom od mlijeka vlastitih ovaca
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....