1 šaran
stručak svježeg peršina
stručak kopra
limunov sok
1 staklenka sušenih rajčica u maslinovom ulju
4 češnja češnjaka
1 glavica ljubičastog luka
sol i papar
maslinovo ulje
Očistite šarana, pa ga iznutra nakapajte limunovim sokom. Nasjeckajte peršin i kopar. Nasjeckajte sušene rajčice. Očistite i nasjeckajte luk i češnjak. Pomiješajte sve začine. Unutrašnjost šarana natrljajte solju i paprom (možete staviti i crvene mljevene paprike) pa ispunite polovicom mješavine začina. Nauljite vatrostalnu posudu. Stavite šarana, zarežite mu kožu, pa ga prekrijte ostatkom začinskog bilja i pokapajte maslinovim uljem. Ugrijte pećnicu na 180 °C i pecite šarana 45 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....