DANAS KUHAM

RECEPTI SA ŠARANOM: Pečeni šaran sa začinskim travama

Najraširenija porodica slatkovodnih riba, šarani, nažalost nisu i najrašireniji po našim tanjurima iako su cjenovno prihvatljiviji od mnogih slatkovodnih i morskih riba, pogotovo nabavljate li onu iz uzgoja. Naravno, nije sporno, oni divlji, ulovljeni na udicu, puno su ukusniji od masnih, uzgojenih u ribnjacima, ali...

1 šaran
stručak svježeg peršina
stručak kopra
limunov sok
1 staklenka sušenih rajčica u maslinovom ulju
4 češnja češnjaka
1 glavica ljubičastog luka
sol i papar
maslinovo ulje

Očistite šarana, pa ga iznutra nakapajte limunovim sokom. Nasjeckajte peršin i kopar. Nasjeckajte sušene rajčice. Očistite i nasjeckajte luk i češnjak. Pomiješajte sve začine. Unutrašnjost šarana natrljajte solju i paprom (možete staviti i crvene mljevene paprike) pa ispunite polovicom mješavine začina. Nauljite vatrostalnu posudu. Stavite šarana, zarežite mu kožu, pa ga prekrijte ostatkom začinskog bilja i pokapajte maslinovim uljem. Ugrijte pećnicu na 180 °C i pecite šarana 45 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. listopad 2024 04:10