
ZA PRHKO TIJESTO:
100 g maslaca 80 g šećera u prahu 1 jaje 160 g brašna 40 g mljevenih badema |
Zamijesiti sve sastojke dok se ne povežu u tijesto i ostaviti u hladnjaku. Kada se tijesto ohladi, razvaljati ga na 3 mm i staviti u kalup za tartove promjera 28 cm. Površinu tijesta nekoliko puta ubosti vilicom. Višak tijesta odstraniti s rubova i peći na 160 Celzijevih stupnjeva 15 min.

ZA CHEESECAKE PUNJENJE:
300 g ricotta sira 200 g mascarponea 75 g šećera 8 žumanjaka prstohvat soli 180 ml kiselog vrhnja 125 ml vrhnja za šlag korica limuna |
Miksati sir, šećer, žumanjke, sol i limunovu koricu te dodati kiselo vrhnje i vrhnje za šlag. Smjesu izliti u ohlađenu prhku košaricu i peći na 180 Celzijevih stupnjeva 20-ak minuta. Kada se ohladi, poslagati borovnice i posuti šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....