Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Za staklene rezance:
- 1 vrećica kelp noodles algi
- Za umak:
- šalica i pol indijskih oraščića
- 1 šalica vode
- 1 slatka crvena paprika
- češanj češnjaka
- 1 žlica prehrambenog kvasca
- pola žličice himalajske soli
- grančica svježeg kopra + malo za ukras
- pola žličice luka u prahu
- pola šalice sakea, rižina vina
Priprema
1. korak
U blenderu izmiksajte oraščiće i vodu da dobijete glatku kremu. Zatim dodajte sve ostale sastojke i dobro izmiksajte najvećom brzinom. Nodoles ili rezance ocijedite od vode iz vrećice.
2. korak
Stavite u posudu s čistom vodom kojoj ste dodali žlicu limunova soka ili malo jabučnog octa. Ostavite 15-ak minuta da alge omekšaju pa isperite vodom.
3. korak
Prelijte dobivenim umakom, pospite i ukrasite sviježim koprom i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....