Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
400 g oslića
2 konzerve slanutka
400 g špinata
2 srednja krumpira
1 luk
2 režnja češnjaka
1 žličica crvene paprike
prstohvat kumina
prstohvat kurkume
sol i papar
riblji temeljac ili voda
maslinovo ulje
jaje po želji
Priprema:
Oslić narežite na manje komade pa ga zapržite na ulju sa svih strana. Izvadite ga iz posude pa na istoj masnoći pirjajte luk. Pustite da dobije boju, a zatim dodajte protisnuti češnjak i krumpir koji ste nasjeckali na kockice. Začinite paprikom, kurkumom i kuminom, soli i paprom, kratko pirjajte pa dodajte riblji ili povrtni temeljac ili jednostavno vodu.
Kuhajte 15-ak minuta, dodajte slanutak koji ste procijedili, a zatim i špinat.
Kuhajte dok špinat ne povene, vratite ribu i kuhajte još kratko.
Poslužite uz polovicu kuhanog jaja i krišku kruha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....