SAMO 6 SASTOJAKA

Riba s roštilja uvijek je dobra ideja, napravili smo tunu sa žara mariniranu u narančinu soku

 Berislava Picek/ CROPIX
Trebat će vam svega pet sastojaka i četiri odreska od tune, vruća rešetka i malo dobre volje

Trebat će vam:

4 odreska od tune debljine 2,5 cm

sok jedne velike naranče

3 velika češnja češnjaka

par grančica svježeg timijana

korica jedne naranče

sol i papar

Priprema:

Svaki odrezak tune malo posolite i popaprite. U posudu stavite sok i koricu naranče, usitnjeni češnjak i listiće svježeg timijana. Odreske uronite u marinadu i ostavite da se aromatiziraju minimalno dva sata prije pečenja. Izvadite iz marinade te stavite na srednje jako zagrijanu rešetku roštilja. Odreske pecite 4 - 5 minuta sa svake strane. Prije posluživanja možete još malo posoliti i dodati svježe naribane korice naranče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 18:20