Ima mali trik

Riba u pivskom tijestu uvijek je dobra ideja jer, ako je ovako pripremite, ostat će sočna

 From_my_point_of_view/Getty Images
Osigurajte dovoljne količine pa je poslužite je uz krumpir salatu i omiljeni umak

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

700 g fileta bijele ribe
100 g rižinog brašna
120 g brašna
1,25 žličice praška za pecivo
½ žličice soli
250 ml vrlo hladnog svijetlog piva
1,2 l biljnog ulja
tartar umak
kriške limuna

image
From_my_point_of_view/Getty Images

Priprema:

Osušite ribu papirnatim ubrusima. Izrežite na komade 7 x 3 cm ili veće filete ako želite. Ako imate vrlo debele filete, prerežite ih vodoravno na pola. Stavite 50 g rižinog brašna u plitku zdjelu. Zagrijte 6 cm ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dok se ulje zagrijava, pospite 3 ili 4 komada ribe s prstohvatom soli, zatim pospite rižinim brašnom i otresite višak. Tako ih možete ostaviti do 10 minuta. Neposredno prije prženja pomiješajte brašno, ostatak rižinog brašna, prašak za pecivo i sol. Dodajte vrlo hladno pivo u tijesto i miješajte dok se ravnomjerno ne sjedini s brašnom. Nemojte pretjerano miješati, ne brinite o grudicama brašna. Tijesto bi trebalo biti prilično rijetko, ali u potpunosti prekriti stražnju stranu žlice. Ako je pregusto, dodajte još malo piva. Umočite komad ribe u tijesto, pustite da višak nakratko iscuri. Pažljivo spustite u ulje, bacajući ga dalje od sebe, komad po komad. Ne pretrpavajte lonac. Pržite tri minute, okrećući nakon otprilike dvije minute, dok komadi ne porumene. Ocijedite na papirnatim ubrusima. Ponovite s preostalom ribom. Poslužite s tartarom i uz hrskavi pomfrit ili kriške krumpira pečene u pećnici!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 12:39