Trebat će vam:
1 hobotnica (oko 1 kg)
1000 ml suncokretova ulja
100 g rukole
kapari
sol i papar
maslinovo ulje
100 g kuhanog slanutka
Priprema:
Glavu hobotnice očistite i prerežite na pola, a krakove rasijecite te dobro posušite. U dubljoj posudi zagrijte ulje na 180°C (kao da ćete pržiti krumpire), stavite hobotnicu u posudu i odmah poklopite jer će početi prskati. Kuhajte 45-60 minuta, ali s vremena na vrijeme otklopite i promiješajte hobotnicu (treba paziti da ne zagori - po potrebi smanjite temperaturu, ali mora vreti). Hobotnica je gotova ako vilica lagano prolazi na najdebljem dijelu kraka. Možete je i probati - treba biti al dente, ali ne pretvrda. Kada je gotova, izvadite je na upijajući papir koji će pokupiti višak ulja i ohladite. Ovako unaprijed pripremljenu hobotnicu možete čuvati u hladnjaku. Za posluživanje hobotnicu narežite na tanko, pomiješajte sa slanutkom te začinite solju i paprom, kaparima i maslinovim uljem. Na tanjur stavite rukolu, poslažite hobotnicu i slanutak te polijte s malo maslinova ulja. Odlično prija uz mlade mahune na lešo ili mladi grah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....