Trebat će vam:
600 g očišćene raže
50 ml maslinova ulja
2 cherry rajčice
1 jušna žlica kapara
2 režnja češnjaka
1/2 vezice lista peršina
100 ml bijelog suhog vina
250 g tjestenine - šurlice, makaruni
1 jušna žlica krušnih mrvica (prezle)
50 g oštrog brašna
sol i papar
Priprema:
Ražu isijecite na srednje komade i pobrašnite s jedne strane. Češnjak i peršin narežite na sitno. Na ugrijanoj tavi stavite ražu na pobrašnjenu stranu te nakon kraćeg vremena okrenite, dodajte rajčice, kapare, češnjak i peršin te posolite i popaprite. Lagano popirjajte dok se ne osjeti miris češnjaka, dodajte mrvice, promiješajte te lagano podlijevajte vinom. U međuvremenu u uzavrelu slanu vodu stavite tjesteninu, koju skuhajte malo tvrđe (1-2 minute manje nego što piše na uputama), procijedite pa umiješajte s ražom i nastavite sve kuhati desetak minuta uz protresanje posude i okretanje. Ako imate domaću tjesteninu, kuhanje je poželjno zaustaviti tako da tjesteninu šokirate hladnom vodom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....