Trebat će vam:
1 kg ugora (srednje veličine, najbolji je središnji dio, od vrata do kraja želuca)
3 režnja češnjaka
1 vezica peršina
60 ml maslinova ulja
50 ml bijelog suhog vina npr. kujundžuša
500 g mišancije
malo mljevenog sušenog čilija
Priprema:
Ugor filetirajte, meso odvojite od kostiju, ostavite kožu kako bi riba ostala kompaktna te narežite na kockice 1x1 cm. Slažite u lonac u jednom sloju da sve bude popunjeno (ne smije biti slobodnog mjesta - kao kad radite punjene paprike). Češnjak i list peršina izrežite na sitno te pospite po mesu, dodajte sol, papar i čili te podlijte uljem i vinom. Protresite posudu da se tekućina rasporedi i stavite kuhati na jaku vatru 15-ak minuta, s vremena na vrijeme tresući posudu. Tekućina će se reducirati i napraviti emulziju. Služite s mišancijom, tikvicama ili mahunama na lešo, ovisno o dostupnosti sezonskih namirnica.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....