RECEPTI DAVIDA SKOKE

RIBA ZVANA STRIJELKA: Confit od strijelke

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Ribari je žele istrijebiti, na ribarnicama je rijetka, a samo poneki znalac prepoznaje njezinu vrijednost!

Manje komade fileta strijelke složiti u lonac na narezani mladi luk, preko njih staviti 3 - 4 sušena pomidora narezana na komadiće, nakoso narezane kolutove jedne veće mrkve i nekoliko narezanih kumkvata (ili nekog drugog citrusa). Složiti tako i drugi sloj. Sve zaliti uljem da pokrije i zakuhati na 10 minuta. Poslužiti u temeljcu.

Pula 100319.
Svi nacini pripreme i obrade ribe strijelka koju je obradio i pripremio David Skoko u svom restoranu Batelina u Banjolama.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

**Temeljac od zapečenih kostiju strijelke i povrća Karamelizirati narezano korjenasto povrće. Deglazirati konjakom, ponoviti deglaziranje, dodati žlicu pirea od sušenih rajčica. Dodati kosti strijelke (bez krvi), karamelizirati i dva puta sve zajedno deglazirati crnim vinom. Zaliti dovoljnom količinom vode i kuhati četiri sata kako bi se tekućina reducirala na trećinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 11:51