RECEPTI DAVIDA SKOKE

RIBA ZVANA STRIJELKA: Strijelka na umido

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Ribari je žele istrijebiti, na ribarnicama je rijetka, a samo poneki znalac prepoznaje njezinu vrijednost!

maslac
maslinovo ulje
bijelo vino
kelj
pastrnjak
mladi poriluk

Pula 100319.
Svi nacini pripreme i obrade ribe strijelka koju je obradio i pripremio David Skoko u svom restoranu Batelina u Banjolama.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Na maslacu i maslinovu ulju propirjati narezan kelj, poriluk i pastrnjak. Staviti na to veće komade fileta strijelke. Podliti s malo bijelog vina i dodati malo temeljca. Podlijevati ribu žlicom umaka dok se pirja. Pirjati 15-ak minuta. Ubaciti grančicu svježeg ružmarina. Poslužiti s ploškama grilane palente (30 posto heljdina brašna, 70 posto kukuruzne krupice).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 12:53