Odlična ideja

Riblji ručak uopće ne mora biti kompliciran, ovo jelo s lososom to najbolje dokazuje

 Sylviepm/Getty Images/istockphoto
Losos s medom i limunom jedan je od onih recepata koje rado pripremamo kad želimo da nam kuhinja ostane čista, a svi za stolom siti

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

  • 10-ak žlica maslinova ulja
  • 4 fileta lososa
  • korica jednog netretiranog limuna
  • 1 žličica sjeckanog timijana
  • 1 žličica sjeckanog origana
  • 1 žlica meda
  • 3 režnja češnjaka
  • sol
  • kriške limuna

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.

U posebnoj posudici pomiješajte maslinovo ulje, med, začinsko bilje, sol i papar te limunovu koricu. Dobivenom smjesom natrljajte losos i stavite ga u posudu za pečenje. Ostatak prelijte preko ribe i pustite da stoji 10-ak minuta. Ubacite i neočišćene režnjeve češnjaka i limun koji ste narezali na komadiće.

Pecite 20-ak minuta ili dok losos ne poprimi lijepu boju pa poslužite uz prilog po želji.

Ribu možete premazati i pečenim češnjakom ili ga jednostavno umiješati u umak koji će se stvoriti kod pečenja te poslužiti uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 16:13