Priprema: 20 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
- 10-ak žlica maslinova ulja
- 4 fileta lososa
- korica jednog netretiranog limuna
- 1 žličica sjeckanog timijana
- 1 žličica sjeckanog origana
- 1 žlica meda
- 3 režnja češnjaka
- sol
- kriške limuna
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
U posebnoj posudici pomiješajte maslinovo ulje, med, začinsko bilje, sol i papar te limunovu koricu. Dobivenom smjesom natrljajte losos i stavite ga u posudu za pečenje. Ostatak prelijte preko ribe i pustite da stoji 10-ak minuta. Ubacite i neočišćene režnjeve češnjaka i limun koji ste narezali na komadiće.
Pecite 20-ak minuta ili dok losos ne poprimi lijepu boju pa poslužite uz prilog po želji.
Ribu možete premazati i pečenim češnjakom ili ga jednostavno umiješati u umak koji će se stvoriti kod pečenja te poslužiti uz tostirani kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....