Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 600 ml mlijeka
- 200 g riže
- prstohvat soli
- 60 g smeđeg šećera
- ekstrakt vanilije
- 1 paketić zamrznutog bobičastog voća
- 1 jaje
- malo cimeta
- malo maslaca
- 1 šačica grožđica
Priprema
1. korak
U loncu pomiješajte mlijeko, rižu i sol. Kuhajte dok riža sasvim ne omekša, dvadesetak minuta, pa maknite s vatre. Jaje pomiješajte sa šećerom pa miksajte dok ne posvijetli i postane pjenasto.
2. korak
Odvojite pola šalice vrućeg mlijeka pa ga dodajte jajetu, žlicu po žlicu, cijelo vrijeme miješajući dok ne dobijete ravnomjernu kremu. Dodajte je u rižu s mlijekom, promiješajte pa vratite na vatru.
3. korak
Pustite neka lagano krčka (ne smije zakipjeti) desetak minuta ili dulje, ako želite da bude jako gusto. Dodajte ekstrakt vanilije, cimet i grožđice. Maknite s vatre i podijelite u manje posudice.
4. korak
Zakuhajte smrznuto bobičasto voće te mu dodajte malo maslaca i šećera po želji dok ne postane sirupasto.
5. korak
Rižu servirajte toplu i prelijte bobičastim voćem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....