Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 3-4 šalice kuhane smeđe riže
- 2 žlice tamnog sezamovog ulja
- 1 luk
- 2 mrkve narezane na štapiće
- 250 g seitana
- 1 žlica tamarija
- 1 žlica mirina
- 4 žlice sitno sjeckanog peršina
- 4 žlice prženog sezama
Priprema
1. korak
Luk nasjeckajte na kockice, mrkvu na štapiće i seitan na tanke trakice. Pomiješajte tamari i mirin pa prelijte preko seitana i promiješajte. Na ulju propirjate luk 2-3 minute pa dodajte mrkvu. Pirjajte još 2-3 minute pa dodajte seitan a zatim i kuhanu smeđu rižu.
2. korak
Smanjite vatru i ostavite poklopljeno 10-ak minuta. Na kraju sve promiješajte pa umiješajte peršin i sezam.
Savjet: Prethodnim prženjem integralne riže na suhoj tavi te kuhanjem s pečenim kestenima dobit ćete ukusno i lako probavljivo jelo bogatog orašastog okusa a iznimne nutritivne vrijednosti, pa se preporučuje za jelo, posebno u hladnim danima. Punu superfood kombinaciju dobivate služenjem ovog jela uz pravi domaći kiseli kupus iz organskog uzgoja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....