Trebat će vam:
2 veća komada lososa
250 g riže
1 mrkva
1 manji komad korijena celera
1 luk
2 režnja češnjaka
1 žličica senfa
1 žličica timijana
1 žličica meda
150 ml bijelog vina
Maslinovo ulje
Temeljac
Sol i papar
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk. Ubacite i sitno sjeckani češnjak. Dodajte rižu pa je kratko tostirajte, a zatim dodajte krupnije ribanu mrkvu i celer. Pirjajte oko pet minuta pa dodajte vino. Pustite da alkohol ispari. Dodajte senf, med i timijan. Začinite soli i paprom, a zatim podlijte temeljcem. Dok se riža kuha, na tavi na malo ulja ispecite losos. Kada je gotov, rastavite ga na manje komade. Kada je riža kuhana, dodajte joj komadiće lososa, pomiješajte i sve zajedno prelijte žlicom maslinova ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....