ZDRAVI TANJURIĆ

RIŽOTA KOJA ĆE KLINCI OBOŽAVATI: Bijeli rižoto od krušaka i badema

Bijeli rižoto od krušaka i badema.
 Berislava Picek / Hanza Media
Uz neutralni okus riže može se prošvercati povrće i još neki sastojci koje djeca baš i ne vole.

Trebat će vam:

1 šalica arborio riže
1 srednji luk srebrenac
1 veća kruška
1 dl bijelog vina
1 šalica ribanog parmezana
2 kockice maslaca
3 žlice tostiranih listića badema
oko 750 ml povrtnog temeljca

Zagreb, 250917.
Rizota za djecu prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
Bijeli rižoto od krušaka i badema.

Na maslinovu ulju pržite sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Zatim dodajte rižu, pržite još kratko i ulijte bijelo vino. Miješajte dok vino ne ispari te nastavite podlijevati toplim temeljcem. Pred kraj kuhanja dodajte krušku narezanu na kockice, još kratko kuhajte pa rižoto završite s puno parmezana i dvije kockice maslaca. Začinite solju i paprom po želji te servirajte s tostiranim listićima badema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 12:07