ZDRAVI TANJURIĆ

RIŽOTA KOJA ĆE KLINCI OBOŽAVATI: Crveni rižoto od paprike i piletine

Rižoto s paprikom i piletinom.
 Berislava Picek / Hanza Media
Uz neutralni okus riže može se prošvercati povrće i još neki sastojci koje djeca baš i ne vole.

Trebat će vam:

1 šalica arborio riže
3-4 otkoštena pileća zabatka bez kože
1 veća svježa crvena paprika
1 srednji luk srebrenac
1 režanj češnjaka
1 lovorov list
oko 750 ml povrtnog ili mesnog temeljca
2 kockice maslaca
nekoliko kockica feta sira

Zagreb, 250917.
Rizota za djecu prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
Rižoto s paprikom i piletinom.

U blenderu izmiksajte očišćeni luk, papriku i češnjak. Zatim na malo maslinova ulja popržite povrće nekoliko minuta. Dodajte mu na kockice narezane pileće zabatke, pržite još nekoliko minuta te dodajte rižu i lovorov list. Promiješajte sastojke te podlijevajte toplim temeljcem dok se riža ne skuha. Dovršite ga s kockicom maslaca te servirajte toplog s malo feta sira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 21:27