![36071167](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/19/k_36071167_640.jpg)
Trebat će vam:
1 šalica arborio riže 1 veći luk srebrenac 2 režnja češnjaka 3 šake svježih listova špinata 1 šalica graška pola šalice ribanog parmezana 2 kockice maslaca oko 750 ml povrtnog ili mesnog temeljca + jaje na oko |
![Zagreb, 250917.
Rizota za djecu prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/10/4/13/petric_rizota2-250917_1.jpeg)
Zeleni rižoto od špinata i graška.
Očišćeni i oprani špinat stavite u posudu i izmiksajte štapnim mikserom s jednom šefljom toplog temeljca. U loncu na maslinovu ulju popržite sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Zatim dodajte rižu i protisnuti češnjak, pržite još kratko te postupno podlijevajte temeljcem dok riža ne postane al dente. Prije zadnjeg ulijevanja temeljca dodajte grašak, a na samom kraju i izmiksani špinat. Rižoto dovršite s parmezanom i maslacem, začinite solju i paprom po želji, a servirajte ga s jajem na oko.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....