Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg liganja
- 4 režnja češnjaka
- 2 crvena luka
- 2 žlice svježe sjeckanog peršina
- 2 dcl ribljeg temeljca (najbolje je od glava škampa)
- 400 g riže
- 2 dcl bijelog suhog vina
Priprema
1. korak
Lignje dobro operite pod mlazom hladne vode pa izvadite kost. Najbolje ih je raditi na šporko neočišćene, no ako želite rižot “na bijelo” također ih očistite od utrobe i crnila.
2. korak
Riblji temeljac skuhajte od glava škampa. U woku ili dubokoj tavi na malo ulja pirjajte nasjeckani češnjak, sitno rezan crveni luk pa čim malo uvenu, dodajte vino. Pirjajte par minuta, smanjite vatru i dodajte narezane lignje i kuhajte dok malo ne omekšaju.
3. korak
Pojačajte vatru dok ne zavri pa dodajte rižu, dobro sve pomiješajte i dolijte temeljac. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok riža ne bude al dente.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....