Trebat će vam:
4 mrkve srednje veličine
200 g riže (arborio ili aquarello)
150 g kozjeg sira
60 g maslaca
1/2 glavice luka
1 režanj češnjaka
majčina dušica
povrtni temeljac
sol, papar
2 dl bijelog vina (istarska malvazija)
Priprema:
Na jako zagrijanu tavu dodati maslinovo ulje i prodinstati sitno nasjeckan luk, češnjak i majčinu dušicu, a nakon toga dodati rižu. Kad riža postane staklasta, podliti vinom i miješati dok ne ispari. Nakon toga podlijevati rižu toplim povrtnim temeljcem uz konstantno kružno miješanje kako se ne bi izgubila temperatura. Kada je riža skuhana do pola, dodati svježe cijeđeni sok od tri mrkve. a četvrtu mrkvu naribati na mikro ribež i nastaviti miješati. Pri kraju dodati maslac i miješati, nakon toga sir i nastaviti miješati sve dok se ne stvori "cremosa".
IDEJA ZA RUČAK
Rižoto od mrkve, kozjeg sira i šafrana po receptu Stefana Prelića iz Ježeve kućice
Od tek nekoliko sastojaka napravite jelo koje će zadiviti baš svakog tko ga proba
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....