Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 300 g riže
- 300 g očišćenih repova škampa
- jedna tikvica
- jedan češanj češnjaka
- riblji temeljac
- 50 g maslaca
- maslinovo ulje
- 1,5 dl bijelog vina
- listići peršina
- sol, papar
Priprema
1. korak
Ulijte u lonac oko decilitar maslinova ulja i zagrijte ga na laganoj vatri. Ubacite nasjeckani češnjak, samo da zamiriši, pa ga izvadite.
2. korak
Na ulje dodajte rižu pa prvo u dva navrata podlijte ribljim temeljcem. Zatim dodajte repove škampa. Zalijte vinom pa čim ispari nastavite podlijevati s još temeljca.
3. korak
U drugu tavu ulijte još maslinova ulja. Tikvice narežite na tanke rezance, pa ih bacite na to ulje s još pokojim repom škampa. Skinite rižoto s vatre, dodajte maslac, sol, papar i peršin.
4. korak
Pustite da odstoji koju minutu, pa na vrh dodajte tikvice koje su se hrskavo ispekle i zapečene repiće.
5. korak
Savjet: U slučaju da ne stignete do ribarnice, repove škampa možete zamijeniti repovima kozica koje možete kupiti već očišćene u gotovo svakom supermarketu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....