Rižoto s bobom i kozicama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 300 g riže arborio
  • 16 repova kozica
  • 300 g zaleđenog boba
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • 2 dcl suhog bijelog vina
  • 1,5 jušna žlica maslaca
  • 3 jušne žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka, sitno sjeckanog
  • 2 jušne žlice limunova soka
  • 1 jušna žlica lišća peršina, sitno sjeckanog

Priprema

1. korak

Repove kozica marinirajte u maslinovu ulju, soku limuna i češnjaku. U širokoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje, dodajte rižu i miješajte dok riža ne postane staklasta.

2. korak

Zatim dodajte vino i miješajte dalje dok riža ne upije, a zatim je podlijevajte temeljcem i povremeno miješajte. Kada je riža polukuhana, dodajte bob te kuhajte dalje.

3. korak

Kozice kratko popržite. Kad je riža al dente, maknite je s vatre, umiješajte maslac i poklopite na par minuta. Dodajte pečene kozice i pospite peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 02:42