Trebat će vam:
200 g riže za rižoto (poput Arborio)
200 g bundeve, narezane na male kockice
200 g gljiva (šampinjoni ili vrganji), narezane na kriške
1 manji luk, sitno nasjeckan
2 češnja češnjaka, protisnuta
1 žlica maslinova ulja
1 žlica maslaca
100 ml bijelog vina (prema želji)
800 ml povrtnog temeljca, zagrijanog
1 žlica svježeg timijana (listići)
50 g ribanog parmezana
sol i papar prema ukusu
Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac, dodajte luk i pržite dok ne omekša. Dodajte sitno narezani češnjak i pržite još minutu.
Dodavanje bundeve i gljiva: Dodajte kockice bundeve i gljive te pržite nekoliko minuta dok ne omekšaju. Dodajte rižu i miješajte dok ne postane sjajna. Ulijte vino (ako koristite) i miješajte dok ne ispari. Počnite dodavati vrući temeljac, stalno miješajući i dodajući sljedeću količinu tek kada riža upije prethodnu. Nastavite kuhati dok riža ne postane kremasta i al dente, otprilike 18-20 minuta. Na kraju dodajte svježi timijan, parmezan te posolite i popaprite prema ukusu. Dobro promiješajte. Poslužite rižoto topao, uz dodatak svježeg timijana ili parmezana prema želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....