Rižoto s kremom od buče i tartufa

 Marko Miščević / Hanza Media

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 250 g riže
  • 25 g luka
  • 2 g češnjaka
  • 30 ml bijelog vina
  • 400 ml temeljca
  • maslinovo ulje
  • 150 g parmezana
  • 45 g maslaca
  • 100 g pecorino sira
  • Za kremu:
  • 150 g buče
  • 150 g vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar
  • ulje s tartufima

Marko Miščević / Hanza Media

Priprema

1. korak
Buču narežate na male kockice i popržite je na maslacu, zalijte vrhnjem i kuhajte dok ne omekša. Začinite, dodajte malo ulja i kad je buča mekana, štapnim mikserom napravite finu kremu.

2. korak
Rižoto: Na maslinovu ulju prepržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte rižu i miješajte dok se ne zagrije. Zalijte bijelim vinom i pustite da vino ispari, a zatim dolijte temeljac i lagano kuhajte uz povremeno miješanje. Kad je riža pri kraju, dodajte kockice maslaca i ribani parmezan. Miješajte dok rižoto ne postane kremast. Na vrh rižota stavite kremu od buče i tanko rezane listiće tartufa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 09:57