Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 600 g miješanog mljevenog mesa
- 2 deblje kriške dimljene slanine
- 1 crvena paprika
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 peciva koja nisu svježa
- 1 jaje
- 1 vrećica praška za pecivo
- 3 žlice brašna
- 1 žlica krušnih mrvica
- 3 pakiranja mozzarella sira
- nasjeckanog peršina
- sol, papar
- mljevene čili papričice
- sjeckani listići timijana
Priprema
1. korak
Nasjeckani luk prepržite na ulju. Crvenu papriku narežite na kockice. Dodajte mljeveno meso, papriku i nasjeckani češnjak. Pržite dok meso ne dobije lijepu boju. Pustite da se ohladi. U vodu namočite pecivo, ocijedite ga i natrgajte na komadiće.
2. korak
Dodajte im vrhnje, sirovo jaje, prašak za pecivo, brašno i krušne mrvice. Pomiješajte s mesom i paprikom. Začinite solju, paprom i listićima timijana. U dugačak kalup stavite alufoliju koju namastite. U foliju izlijte pola smjese. Mozzarella sir prepolovite pa poslažite po mesu. Izlijte ostatak smjese.
3. korak
Zagrijte pećnicu na 200 °C i pecite oko 15 minuta s preklopljenom folijom, potom je otvorite, smanjite temperaturu na 180 °C i pecite još 45 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....