Za pripremu mesa trebat će vam:
1 kg svinjske lopatice u komadu
sol i papar
prstohvat mljevene dimljene paprike
100 g buđole
150 g mlinaca
50 g suhih šljiva
50 g suhih smokava
300 ml povrtnog temeljca
100 g maslaca
100 ml bijelog vina
500 g mini jabuka
kuhinjski konac
Za pogačice:
500 g tikvica
500 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
100 g maslaca
prstohvat čilija
200 g feta sira
sol
2 jaja
Priprema:
Zamolite mesara da vam pomogne ili pak sami oblikujte meso u jednu veliku šniclu. Meso začinite solju, paprom i mljevenom dimljenom paprikom.
Mlince kratko prelijte uzavrelom vodom da omekšaju. Ohlađene stavite po cijeloj površini mesa. Na mlince posložite listiće buđole, suhe šljive i suhe smokve. Meso lagano zarolajte te učvrstite kuhinjskim koncem. Roladu stavite u posudu za pečenje te po gornjem dijelu malo začinite solju. Zatim meso premažite omekšalim maslacem. Ulijte polovicu temeljca i vina te stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se peče oko sat vremena na temperaturi od 180 °C. Svakih pola sata umakom u posudi obilno zalijte meso. Nakon sat vremena oko mesa složite na polovice narezane jabuke, dodajte još temeljca i pecite dok jabuke ne omekšaju. Tikvice naribajte, stavite u cjedilo da se dobro ocijede. U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, sol i čili te prstima napravite mrvastu smjesu. Dodajte umrvljenu fetu, dobro ocijeđene tikvice i jaja. Sve lagano sjednite. Tijesto nikako ne smije biti jako tvrdo, poželjno je da je rahlo. Stavite ga u hladnjak na pola sata. Ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte na debljinu od tri centimetra. Oblikujte popečke okruglim kalupom, položite na lim za pečenje i pecite oko 25 minuta na 180 °C. Jelo poslužite toplo, uz pogačice i salatu po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....